Istoria ușilor

Ușile datează încă din perioada antică a Egiptului. Există picturi care servesc drept dovezi clare cu privire la interesul egiptenilor pentru arhitectura ușilor. Cum climatul era foarte cald și uscat, ușile lor erau unele de-a dreptul simple, făcute din plăci de lemn puse pe balamale.

Totuși, în alte zone în care vremea nu era întotdeauna favorabilă, era nevoie ca ușile să fie încadrate într-un material care să le protejeze de intemperii. Arhivele istoricilor ne amintesc despre felul cum se prelucrau și utilizau acestea în mai multe popoare ale lumii.

India și Israel

Templul Regelui Solomon al Israelului avea uși din lemn de măslin, cum erau majoritatea în acele vremuri. În India au fost găsite uși antice din piatră care prezentau pivoți pe fiecare capăt care se introduceau în cavități pentru a se fixa. Aceste uși se deschideau și închideau precum acelea folosite în saloon-urile din filmele cu vestul sălbatic.

Grecii și romanii

Grecii și romanii foloseau multe tipuri de uși, de la simple până la duble, glisante și pliante. În general, acestea erau făcute din bronz, la fel cum făceau majoritatea popoarelor din zona europeană. Potrivit istoricilor, acesta era, la acea vreme, cel mai potrivit material pentru fabricarea ușilor.

În ziua de astăzi, ușile se pot produce dintr-o varietate de materiale precum lemn, metal, plastic, sticlă și chiar hârtie sau țesătură. Scopul lor este să mențină ceva înăuntru sau afară. Există uși de interior și de exterior concepute pentru oameni sau animale. Ele pot fi automate, manuale, reale sau false.

Uși industriale Emi

La Emi, ușile industriale se pot face eficient și rapid, exact după nevoile clienților, pentru că fabricăm chiar în România, la Cateasca. Îți punem la dispoziție porți secționale – acestea sunt sisteme de închidere industriale cu deschidere verticală constituite din secțiuni plasate pe orizontală, compuse din 2 straturi de tablă de oțel umplute cu spumă poliuretanică.

De asemenea, fabricăm porți flexibile cu rulare-acestea sunt special adaptate localurilor cu trafic intens (depozit/zonă de producție, depozit/arie de vânzare, depozit/zonă andocare) și permit o izolare facilă a zonelor de lucru (cu diferentă de temperatură, de zgomot și de praf).

Poartă culisantă industrială

Poarta culisantă industrială are în componentă perie inferioară / laterală și profile pentru inserarea panourilor tip sandwich. Este realizată din cadre zincate la cald, prevăzută cu role pentru ghidajul superior și roți cu sină la partea inferioară.

Uși batante

Ușile metalice multifuncționale pot fi într-unul sau două canaturi, cu sau fără hublou, de dimensiuni standardizate sau speciale, cu accesoriile necesare fiecărui proiect: auto-închidere cu amortizor, bară anti-panică, opritor canat, protecții metalice, selector de canat.

Atunci când alegi EMI, dispui de o echipă care te ajută, pas cu pas, în fiecare etapă. Cultivăm profesionalismul și performanța, atât în relațiile cu echipele, partenerii, clienții și furnizorii.

Articole similare

Service 24/7