Proiecte Speciale

În 2019 am derulat un proiect excepțional din toate punctele de vedere, în care am echipat și montat cu uși batante metalice antifoc toate clădirile tehnice din zona Reactorului 4 de la Cernobîl, inclusiv sarcofagul instalat acum câțiva ani deasupra celui vechi, ridicat imediat după explozia din 1986.

Găsirea soluțiilor optime în proiectarea, realizarea, instalarea și mentenanța porților destinate hangarelor pentru avioane presupune un nivel ridicat de inovație, flexibilitate și adaptabilitate în teren, având în vedere condițiile particulare ale zonei de aviație.

Sisteme de închidere perimetrală care nu necesită cale de rulare sau șină la partea inferioară, porțile autoportante oferă un avantaj sporit față de cele cu sisteme de glisare pe șine, pentru că pot funcționa tot timpul anului, independent de intemperii. Provocarea apare atunci când acest tip de porți este solicitat pentru deschiderile mari.

Sunt create de EMI pentru producătorii de prefabricate din beton, metalice, sau alte confecții de dimensiuni mari, care utilizează pod rulant pentru manipularea produselor din hala de producție către exterior. Instalarea a acestui tip de poartă duce la o reducere substanțială a expunerii la diferențe de temperatură în golul creat de deplasarea podului rulant, indiferent de anotimp.

Proiectul de remodelare a unui depou de transport subteran a presupus refurbișarea întregii fațade și montarea unor porți speciale, în goluri existente, care trebuiau să satisfacă noile cerințe, ținând seama de două condiții particulare: la partea de jos exista o linie de cale ferată, peste care ușile trebuiau să treacă, iar la partea de sus exista o linie de înaltă tensiune (27.000 V).

Porțile pentru hangare presupun cerințe tehnice deosebite la închiderea golurilor, în funcție de dimensiunile gabaritului necesar (dacă hangarele în cauză sunt pentru elicoptere sau pentru avioane), precum și în funcție de destinația hangarului (revizie/mentenanță sau reparații).

Service 24/7