Cum sa alegi o usa industriala de dimensiune potrivita

usa industriala

Există multe clădiri, sedii de companii și depozite ce utilizează usi industriale. Motivele principale sunt funcționalitatea și siguranța. Usa industriala separă două arii, izolând termic și acustic spațiul din spatele său.

Aceasta ar trebui aleasă conform nevoilor tale și a specificului activității prestate. În momentul achiziționării, este recomandat să ai în vedere multipli factori, precum dimensiunile necesare, dacă va fi utilizată în interior sau exterior, modul de deschidere și alte aspecte.

Astfel este asigurată circularea facilă și eficientă a mărfurilor, a utilajelor folosite, precum și a personalului companiei. Subiectul poate fi mai complex decât pare, iar eficiența unui business ar putea depinde de acest aspect. De aceea…

Află cum să alegi o usa industriala de dimensiune potrivita!

Acest ghid te va ajuta în luarea unei decizii privind ușa potrivită, dat fiind faptul că există o gamă variată de produse.

1.    În funcție de consumul de energie

Când vine vorba de căi de acces industriale, un aspect ce trebuie luat în seamă este eficientizarea consumului de energie.

Ca recomandare generală, sunt de preferat ușile cât mai mici cu putință, ce rămân însă suficient de încăpătoare pentru a-și îndeplini scopul.

Cu cât ușile sunt mai mari, cu atât se poate pierde mai multă căldură, iar energia consumată este irosită.

Dimensiunile standard

Alege usa industriala ideală în funcție și de activitatea întreprinsă.

Pentru intrările dedicate camioanelor, acestea ar trebui să aibă 4 metri în lățime și 4.5 metri înălțime.

Depozitele speciale de încărcare a mărfii sunt de obicei mai mici, având nevoie doar de 3 metri lățime și 3 metri înălțime.

2.    În funcție de tipul de deschidere a ușii

Nu doar lățimea și înălțimea standard trebuie luate în considerare. Pentru ca ușa să fie utilizabilă, trebuie să existe spațiu adițional pentru ca aceasta să se poată deschide, fără a produce pagube.

Ar trebui să ai în vedere dacă aceasta s-ar deschide în interiorul sau în afara încăperii, precum și dacă se deschide vertical sau orizontal. De exemplu, dacă ușa ta se deschide în sus, paralel cu nivelul tavanului, asigură-te că lași suficient loc pentru ca mișcarea acesteia să nu fie obstrucționată.

Dimensiunile necesare pot varia în funcție și de tipul clădirii. Cele standard necesare pentru o usa industriala ar putea fi aplicabile pentru o clădire modernă, însă nu și pentru una mai veche.

Deschidere parțială

Revenind la criteriul consumului de energie, deschiderea parțială este o funcție alternativă utilă, în cazul în care optezi pentru operarea automată a ușii. Motorul ce acționează deschiderea și închiderea ușii poate fi setat să acționeze doar până la jumătate.

Pentru a menține o temperatură relativ constantă în spațiul depozitului, ușa acestuia ar putea fi programată să se deschidă doar parțial pentru anumite sarcini ce nu necesită disponibilitatea întregii suprafețe de la intrare.

Bineînțeles, relevanța factorului termic depinde și de natura produselor depozitate. Calitatea și integritatea acestora ar putea să nu depindă de temperatura încăperii, caz în care nu este nevoie de menținerea unui anumit ambient.

Accesează gama de servicii disponibile pe emi.ro și alege următoarea usa industriala pentru compania ta!

Articole similare

Service 24/7