Platforma hidraulica. Top 5 utilizari

Platforma hidraulica este acel dispozitiv echipat cu un mecanism tip foarfeca, care asigura atat ridicarea cat si coborarea diferitelor sarcini, precum persoane sau chiar bunuri. Platformele hidraulice sunt fiabile, sigure, dar si extrem de avantajoase. Intretinerea este pe cat se poate de convenabila, iar rezultatele impecabile, ducand la rate de productivitate excelente. Sarcinile sunt simplificate, iar zgomotul produs de aceasta aparatura este pe cat se poate de redus, tocmai din acest motiv putand fi utilizate in orice spatiu.

Acest echipament este adesea vazut in magazine universale sau in depozite, in care angajatii trebuie sa ridice anumite produse grele sau sa faca inventar pe rafturile greu accesibile. De aceea, o platforma hidraulica mobila este foarte utila si iata de ce:

Avantajele unei platforme hidraulice

Simplifica sarcinile – Folosind platforma hidraulica, mobila sau alte obiecte grele se pot manevra mult mai usor. Aceasta este utilizata la scara larga in industria prelucrarii lemnului, unde sunt fabricate piesele de mobilier. Utilizand o astfel de platforma hidraulica, mobila este manevrata si asezata corespunzator.

Transport rentabil – Ascensoarele hidraulice au roti, acest lucru permitand transportarea echipamentelor in diferite spatii. De altfel, platforma hidraulica poate muta obiectele grele de la un etaj inferior la un nivel superior.

Prevenirea daunelor – Prevenirea daunelor este un alt avantaj al aparatelor hidraulice, intrucat articolele sunt sustiune de o platforma plana, fiind aproape imposibila deplasarea acestora.

Utilizare in spatii mici – O platforma hidraulica de ridicat se poate utiliza chiar si in spatiile mici. Aceste ascensoare sunt realizate avand la baza o asamblare simpla, dar economica, fiind perfecte atat pentru utilizarea in spatii inchise, cat si pe proprietati mari.

Unele dintre cele mai frecvente utilizari ale acestei platforme hidraulice sunt:

  • Incarcarea unor vehicule si descarcarea acestora, fiind utilizate in depozitele de distributie si productie a masinilor
  • Ridicarea si coborarea persoanelor imobilizate in scaun cu rotile
  • Manipularea produselor in diferite industrii (metale, papetarie, printare)
  • Manipularea sarcinilor grele (paleti, containere)
  • Pozitionarea si manipularea a unor anumite materiale de constructie si nu numai

Platformele hidraulice sunt fiabile si combina excelent consumul de energie, fapt care duce la reducerea costurilor pe termen lung. In comparatie cu lifturile de tractiune, nu este nevoie de un spatiu deasupra sau de armaturi suplimentare pentru sustinerea acesteia in podea. Conceptul hidraulic economiseste timp la incarcare si descarcare, in special pentru camioane, intrucat ajuta la realizarea intregului proces si reduce numarul de angajati necesari. In cazul in care ai cautat „platforma hidraulica pret”, afla ca acesta este unul foarte convenabil, avand in vedere avantajele multiple cu care vine un astfel de produs la pachet.

Ascensorul hidraulic reprezinta viitorul ingineriei, cu transformari vizibile in prezent, in mai multe industrii, de la prelucrarea cherestelei pana la sudare si constructii. O astfel de platforma hidraulica se poate livra si concepe cu anumite configuratii incat sa se poata utiliza in diferite procese industriale. Majoritatea ascensoarelor hidraulice sunt dotate cu un cilindru hidraulic actionat prin ajutorul motorului. Exista si modele care se pot actiona cu ajutorul unei pedale de picior, in momentul in care sarcina transportata nu este prea mare. Achizitioneaza o astfel de platforma hidraulica, pret avantajos si sarcini simplificate!

Avand in vedere cele prezentate, inainte de a achizitiona o astfel de platforma hidraulica analizeaza toti parametrii necesari: sarcina maxima acceptata, inaltimea maxima de ridicare si necesitatea deplasarii.

Articole similare

Service 24/7