De ce este importanta o scara tehnica?

Intr-o cladire cu cel putin un etaj, scarile exterioare sunt o necesitate! Instalarea uneia iti poate da batai de cap, pornind cu alegerea modelului, pana la etapele de montare, toti acesti factori influentand in mod clar calitatea proiectului. Cu toate acestea, daca vei avea la indemana informatiile necesare, te vei putea bucura de un real succes!

Ce este o scara tehnica?

In principiu, o scara tehnica face legatura intre parter si acoperisul unei cladiri. Exista numeroase forme si dimensiuni cu particularitati diferite, potrivite fiecarui proiect in parte. Dimensiunile acestora variaza si pot fi adaptate in functie de cerintele clientilor. Scara tehnica este realizata integral din metal, cu profile metalice zincate si teava rectangulara. In plus, acestea asigura protectie impotriva caderilor accidentale, fiind cea mai sigura solutie pentru facilitarea accesului catre acoperis sau etajele superioare. Mai mult decat atat, acestea se pot personaliza in functie de preferintele clientilor, fie drepte, fie in zig-zag sau spiralate.

Importanta unei scari tehnice

In cazul in care te hotarasti sa optezi pentru aceste scari acces acoperis, afla ca pot fi folosite si drept scari iesire incendiu. Un astfel de eveniment necontrolat poate duce la evenimente neplacute, tocmai din acest motiv, trebuie adoptate diverse masuri de siguranta. In afara de modalitatile deja cunoscute, de a tine substantele inflamabile sunt supraveghere stricta, utilizarea alarmelor de incendiu, a stingatoarelor, este necesara si asigurarea accesului catre scari iesire incendiu.

Aceste scari proiectate din metal sunt atasate permanent pe peretele exterior al cladirii, astfel incat, in cazul izbucnirii unui incediu, personalul aflat in interior sa poata evacua rapid incaperile. In mod normal, exista doua tipuri principale de astfel de scari, care se pot amplasa oriunde, fie ca este vorba de o hala industriala, fie de o locuinta. Pe langa scarile tehnice permanente, exista si scari de evacuare portabile, care se pot muta dintr-un loc in altul si atasate cu usurinta la fereasta unei cladiri.

Indiferent de ce tip de scara tehnica vei alege, incearca sa te asiguri ca aceasta este suficient de puternica pentru a rezista unei situatii de urgenta. Nimic nu poate fi mai rau decat sa ajungi intr-un astfel de moment critic si sa iti dai seama ca scarile pe care te-ai bazat nu iti pot fi de folos. Tocmai din acest motiv, majoritatea persoanelor aleg o scara tehnica, fiind mult mai sigura!

Avand in vedere cele prezentate, opteaza pentru montarea unei astfel de scari tehnice pe exteriorul cladirii. Pe langa facilitarea acesului la ultimul nivel al cladirii, aceste scari acces acoperis joaca si un rol foarte important in cazul izbucnirii unui incendiu. Este important ca intregul personal sa fie informat cu privire la pasii pe care trebuie sa ii urmeze intr-o astfel de situatie, despre caile de iesire si modul in care trebuie utilizate aceste scari iesire incendiu.

Articole similare

Service 24/7