Sfaturi de siguranta pentru docul de incarcare 

Docurile de incarcare prezinta pericole semnificative pentru operatori. Din acest motiv, managerii trebuie sa puna accent pe cateva practici de siguranta, astfel incat docurile sa fie folosite fara griji de catre angajati. 

Pentru ca aceasta zona sa fie cat mai bine protejata de eventuale incidente neplacute, este necesar sa fie intelese pericolele docului de incarcare si modalitatile prin care pot fi atenuate ori eliminate.  

Pericole in docul de incarcare 

Administratia pentru Securitate si Sanatate in Munca identifica doua pericole principale in zona docurilor de incarcare: alunecarea in caz de inghet sau caderea de pe marginea acestuia. 

Cu toate acestea, aceste pericole sunt departe de a fi singurele cu care se confrunta lucratorii, atunci cand se afla pe doc sau langa. Celelalte ar putea proveni de la vehiculele si echipamentele utilizate. De exemplu, o remorca cu rotile blocate necorespunzator poate rani angajatii, in cazul deplasarii necontrolate.  

Pentru a atenua acest tip de pericole, examineaza cu atentie zona docului si instruieste lucratorii cu privire la practicile de siguranta. Poti instala bariere si lanturi de siguranta, vopsi podeaua cu semne de alerta si poti pastra podelele curate si uscate. De asemenea, asigura-te ca zona este intotdeauna bine ventilata, pentru a preveni intoxicatia cu monoxid de carbon. 

Proceduri de siguranta pentru zona docului de incarcare 

Lucratorii trebuie sa isi asume un rol activ in prevenirea accidentarilor in docul de incarcare.  

Pentru instruire, ia in vedere sfaturile de mai jos:  

1.Pune accent pe modul in care sunt utilizate stivuitoarele

Folosirea sigura a stivuitoarelor trebuie sa fie o prioritate pentru operatori.  Astfel, acestia trebuie sa foloseasca claxonul pentru a avertiza lucratorii de la poarta cu privire la prezenta lor. Lucratorii din apropiere trebuie sa stea cat mai departe de stivuitor. 

In plus, soferii trebuie sa utilizeze practici sigure atunci cand ridica, misca si coboara sarcini. Operatorii trebuie sa cunoasca capacitatea de incarcare a stivuitorului si sa nu o depaseasca. 

2.Foloseste practici sigure in jurul remorcilor

Angajatii trebuie sa stie sa lucreze in siguranta atunci cand se parcheaza o remarca in zona docului. Trebuie sa existe o persoana care sa se ocupe de blocarea rotilor acesteia.  

Echipamente de siguranta pentru docul de incarcare  

Formarea lucratorilor este esentiala pentru siguranta la locul de munca. Cu toate acestea, trebuie sa ai in vedere si cateva produse care asigura protectia acestora. Ia in vedere gama de bariere, indicatoare, lumini, usi suspendate si nivelatoare de andocare, deoarece sporesc siguranta zonei. 

  1. Bariere de siguranta pentru docul de incarcare 

Barierele de siguranta includ porti si lanturi care impiedica oamenii sa paseasca in zonele interzise. Barierele de siguranta protejeaza lucratorii si stivuitoarele de caderea de pe marginile docului.   

1.Semne de siguranta pentru docul de incarcare 

Semnele de siguranta ofera o reamintire vizuala a pericolelor prezente la docul de incarcare.  

Acesti indicatori vizuali trebuie sa avertizeze despre punctele alunecoase si pericolele de cadere. De asemenea, este necesar ca acestea sa avertizeze cu privire la pericolele monoxidului de carbon, emanat de evacuarile stivuitoarelor si a altor motoare care functioneaza in docul de incarcare.

2. Iluminare adecvata  

Este ideal ca in zona docului sa existe un iluminat puternic, pentru ca lucratorii sa poata vedea clar semnalizarile, colegii de munca, stivuitoarele si marcajele pe podea, indiferent de conditiile de afara. 

3.Usi suspendate bine intretinute 

Modelele de usi industriale ale depozitului trebuie sa se fixeze bine in diferite pozitii. Acestea trebuie intretinute cat mai bine, deoarece in caz contrar, ar putea cadea in mod neasteptat.  

In concluzie, pune pret pe siguranta angajatilor, prin prisma acestor practici simple, dar foarte eficiente! In plus, ia in vedere variantele de usi industriale de la EMI, care sunt de calitate superioara, au numeroase functii si multe beneficii. De exemplu, unul dintre cele mai importante avantaje este faptul ca EMI ofera mentenanta periodica tuturor usilor realizate in fabrica proprie.  

 

Articole similare

Service 24/7