Cu 18 ani de experiență în care am adunat atât de multe proiecte și de clienți mulțumiți, nu putem spune că succesul nostru s-a realizat de unul singur. Am avut în spate o echipă frumoasă de profesioniști care au pus pasiune în ceea ce au făcut și nu au omis niciun efort pentru a deveni mai buni în fiecare zi.
De aceea, ne-am gândit că ar fi potrivit să împărtășim și cu voi secretele care duc la construcția unei echipe de succes, asta pentru că nu suntem buni doar la construcția de închideri industriale, grilaje metalice, rampe și multe altele.
Investește în oameni
În primul rând, pentru a contura o echipă de succes, trebuie să îți asumi un proces intensiv de recrutare care să se bazeze pe calitate, și nu pe cantitate. În al doilea rând, trebuie să investești în oamenii pe care i-ai ales pentru a porni în drumul către reușită. Asta presupune training-uri riguroase care să îmbine elemente tehnice, dar care să prezinte, în același timp, valorile și modul de lucru al companiei.
Oferă și acceptă feedback
În ceea ce privește feedbackul, iar acest lucru este valabil pentru absolut fiecare membru din companie, trebuie să fii deschis și proactiv. Dacă ai o sugestie pe care o consideri mai bună, ar trebui să o propui mai departe indiferent de rolul pe care îl ai în echipă. De asemenea, în momentul în care ți se oferă feedback, nu trebuie să iei lucrurile personal, ci să fii receptiv, să accepți faptul că ai lucruri de îmbunătățit și, în acest fel, să poți progresa în fiecare zi.
Aplică empatia
Din postura liderului, este esențial să aplici conceptul de empatie pentru ceilalți membri ai companiei. Un adevărat conducător este înzestrat cu inteligență emoțională, ceea ce înseamnă că înțelege trăirile celor din jur și este capabil să se identifice cu acestea, transmițând o senzație de siguranță și oferindu-i încredere interlocutorului.
Arată recunoștință
Oamenii apreciază recunoștință și își doresc să fie respectați pentru ceea ce fac. Acordați întotdeauna timp pentru a oferi cuvinte de laudă atunci când este cazul. Prea mulți lideri iau pe garant performanțele angajaților și, în acest fel, se ajunge la pierderea motivației, drept consecință a lipsei de apreciere și încurajare.
În concluzie, o echipă de succes se construiește printr-o atitudine potrivită, prin lucruri simple, dar care fac diferența și care duc la performanțe de pus în ramă.